Zelníky z jáhel
Zelníky z jáhel recept podle Josefa Jaroše z lázeňského domu v Konstantinových Lázních Suroviny: 150g kysaného zelí 150g rostlinného másla 300g vařených jáhel 300g tmavé žitné mouky mletý kmín sůl sezam 1 vejce Postup: Zelí pokrájíme na menší kousky a společně s dalšími surovinami smícháme v těsto, které vyválíme. Pomocí válečku těsto přeneseme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, nožem (rádýlkem) rozkrájíme na stejné čtverce, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme dokřupava.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.