Králík na česneku s vínem
podle paní Evy z Plzně
Suroviny:
1 králík
2 paličky česneku
2 menší polévkové lžíce soli
1 lžíce kmínu
špetka estragonu ( nebo tymiánu)
1/2 dcl oleje
1 dcl bílého vína
1 lžička sladké papriky
20 dkg anglické slaniny
Postup:
Králíka nakrájíme (nasekáme), stehna a záda (žebra nedávám) dáme do pekáčku. V míse připravíme sůl, kmín, olej, víno, papriku, rozmačkaný česnek a vše promícháme. Směsí pomažeme kousky králíka. Pokrájenou anglickou slaninou posypeme králíka, přidáme estragon, podlijeme a v předehřáté troubě upečeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka