Telecí ragú na bílém víně s žampiony

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Jaroslava Viktory z hotelu U zeleného stromu

Suroviny:

500g telecí plece
150g anglické slaniny
1 větší cibule
máslo
200g žampionů
3dcl bílého vína
vývar ( voda)
čerstvá majoránka, velkolistá petržel
sůl, pepř

Postup:

Na másle osmahneme najemno nakrájenou cibuli do růžova, poté přidáme slaninu překrájenou na kostičky, orestujeme a na základ vložíme telecí maso nakrájené na nudličky, opečeme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem ( vodou) a dusíme téměř doměkka. Pak přilijeme víno a necháme vydusit do hustší konzistence. Přidáme jemně nasekanou petržel, majoránku a žampiony, které jsme překrájeli na polovinu a podusili na másle. Podle chuti ještě dosolíme, opepříme.


Přílohy: rýže, hranolky


autor: šéfkuchař