Domácí langoše
Domácí langoše podle Michala Krejčího - šéfkuchaře hotelu Central v Plzni
Suroviny:
800g hladké mouky,
2 vejce,
kelímek kysané smetany,
stejný kelímek mléka,
čajovou lžičku soli,
40g kvasnic.
Postup:
Do mísy dáme hladkou mouku, vejce a kysanou smetanu, do kelímku po kysané smetaně odměříme mléko, ochutíme lžičkou soli a přidáme 40g kvasnic. Vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného igelitového sáčku a dáme nejméně na 2 hodiny odpočinout do lednice. Podle potřeby je můžeme použít v následujících dvou dnech. Langoše uděláme tak, že lžíci těsta vždy vyválíme v hladké mouce na slabou placičku, kterou pak vytvarujeme do příslušného tvaru a smažíme na rozpáleném oleji. Langoše můžeme podávat s česnekem, kečupem, sýrem nebo s cukrem a mletou skořicí.
Suroviny:
800g hladké mouky,
2 vejce,
kelímek kysané smetany,
stejný kelímek mléka,
čajovou lžičku soli,
40g kvasnic.
Postup:
Do mísy dáme hladkou mouku, vejce a kysanou smetanu, do kelímku po kysané smetaně odměříme mléko, ochutíme lžičkou soli a přidáme 40g kvasnic. Vypracujeme těsto, které vložíme do vymazaného igelitového sáčku a dáme nejméně na 2 hodiny odpočinout do lednice. Podle potřeby je můžeme použít v následujících dvou dnech. Langoše uděláme tak, že lžíci těsta vždy vyválíme v hladké mouce na slabou placičku, kterou pak vytvarujeme do příslušného tvaru a smažíme na rozpáleném oleji. Langoše můžeme podávat s česnekem, kečupem, sýrem nebo s cukrem a mletou skořicí.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka