Guláš Flamendr s chlupatými knedlíky

Guláš Flamendr s chlupatými knedlíky
recept pana Jaroslava
Suroviny pro tři osoby na guláš:
1/2 kg hovězího masa (horní kližky nebo krku)
3 cibule
olej
gulášové koření
světlé pivo
tvrdý nastrouhaný a přesátý chléb
sůl
Postup:
V tlakovém hrnci podusíme na oleji nakrájenou cibulku, pak přidáme 2 lžíce gulášového koření, mírně podlijeme pivem a ještě chvilku dusíme. Pak přidáme na kostičky nakrájené maso, pomícháme a tlakový hrnec uzavřeme. Po půl hodině zkontrolujeme, zda je maso měkké. Pokud není dusíme dál. Po změknutí masa a vydušení šťávy přidáme asi 3 lžíce nastrouhaného chleba a 5 minut stále mícháme. Zalijeme trochou piva a vody a ještě 10 minut v hrnci povaříme.

Podáváme s chlupatým knedlíkem a ozdobíme plátky natvrdo uvařeného vejce.
Suroviny na chlupatý knedlík:
2/3 syrových brambor
1/3 vařených brambor
polohrubá a hrubá mouka (půl na půl)
1 vejce
sůl
Postup přípravy chlupatého knedlíku:
Syrové brambory nastrouháme a vymačkáme z nich škrob (ten si uschováme), smícháme s nastrouhanými vařenými brambory, přidáme vejce, mouku, sůl. Suroviny proděláme a přidáme zbylý škrob.
Z těsta vytvarujeme knedlíky, které vaříme v osolené vodě 15 - 20 minut.
archiv receptů
autor: posluchač