Zapečený květák se sýrem
recept paní Jiřiny
Ingredience
- 1 středně velký květák
- sůl
- 3 lžíce másla
- 1 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 2 šálky strouhaného sýra
- 2 vejce
Květák rozdělíme na růžičky, opereme a uvaříme v osolené vodě. Na másle zpěníme pokrájenou cibuli, přidáme mouku, usmažíme jíšku, kterou pozvolna zalijeme mlékem. Potom vše rozšleháme a krátce povaříme. Uvařený květák smícháme se sýrem a rozšlehanými vejci, dáme do vymazaného pekáče, zalijeme připraveným bešamelem a pečeme 30 minut při 170 stupních.
Podáváme samotný pokrm nebo s brambory.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.