Osvěžující kuřecí salát. Zkuste kombinaci masa s ovocem

Výborná, jemná chuť kuřete doplněná pikantní, ale neštiplavou chutí pórku a delikátním ovocem. To je pro letní dny velmi vhodná večeře. Může to však být i studený oběd, který v létě plně nahradí klasiku. Velmi dobře se v tomto salátu obejdeme bez majonézy.

Ingredience
  • ½ grilovaného nebo vařeného kuřete
  • 1 velká nebo 2 menší broskve
  • 100 g bílých hroznů bez pecek
  • ½ menšího pórku
  • 100 g husté zakysané smetany
  • 3 polévkové lžíce bílého jogurtu
  • 1 lžička worcesterské omáčky
  • 1 lžička cukru
  • šťáva z poloviny citrónu
  • mletý pepř, sůl

Kuře vykostíme a odstraníme kůži. Maso nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Přidáme na kostičky nakrájené broskve, překrojené bobule hroznového vína a na tenká kolečka nakrájený očištěný a omytý pórek. V menší misce smícháme smetanu, bílý jogurt, mletý pepř, worcester a citrónovou šťávu. Tuto směs nalijeme na maso s ovocem, promícháme a podle chuti dosolíme. Salát necháme chvilku v chladničce proležet. Podáváme ozdobený listy hlávkového salátu a ovocem. Vhodnou přílohou je bílé pečivo.

Poznámka: broskve můžeme použít i kompotované a lze je nahradit i jiným ovocem, např. ananasem. Což je také vynikající kombinace.

autor: iko

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.