Nová deska Katapultu je mírovou atomovou bombou, říká frontman kapely Olda Říha

19. duben 2023

Živá legenda českého bigbeatu slaví pětasedmdesátiny. Vystupuje už skoro 60 let a hudba ho stále baví. Jeho kapela Katapult právě přišla s novou deskou Nostalgia, která je podle Oldy Říhy jeho audio-autobiografií.

Jen prvních 15 let svého života Olda Říha nevystupoval. Zbylých 60 strávil na scéně. Po třech letech hibernace Katapultu se vrací s novou deskou. Ta je již desátá v pořadí a je plná emocí a pocitů. Frontman kapely říká, že s novou deskou nese na trh svou kůži. Vše, co v ní zazní, je pravda, vše sám zažil nebo se obává, že zažije. „Je tam prostě něco vloženého, co ty lidi pozitivně bere za srdce,“ svěřuje se Olda Říha. Desku proto nazývá mírovou atomovou bombou a lékem, protože po doposlouchání, budou mít lidé v srdci mír.

Snem Oldy Říhy je postavit big band

Celá deska je seriálem, oslavou rokenrolu. Písničky jsou příběhově poskládané za sebou a na konci čeká posluchače happy end. Album vzniklo v novém složení Katapultu. Nový basák a bubeník pojedou dokonce s Katapultem na podzimní turné. „Rok co rok mám chuť měnit svět k lepšímu. A tak se mi to u Katapultu daří celou mou kariéru,“ podotýká Olda Říha. Jeho velkým snem je postavit big band se saxofonem a vyjet na turné.

autoři: Stanislav Jurík , Iva Štěpánková
Spustit audio