Nové hřiště v Kostelci. Hrát se může ve dne i za tmy

27. říjen 2023 13:24, aktualizováno

Úplně nové multifunkční hřiště mají nyní v Kostelci na Tachovsku. A sportovat na něj chodí všechny generace, jak uvedl. Umělý povrch nabízí zázemí k mnoha sportům, hraje se tu tenis, volejbal, košíková i malá kopaná. A to dokonce i večer, hřiště má totiž stožárové osvětlení, které pokryje světlem celou hrací plochu.

Celá stavba vyšla na 6 miliónů korun, ale 4,5 miliónu korun věnovala obci Národní sportovní agentura. Další peníze pak obec vložila do vybudování příjezdové komunikace, parkovacích míst a chodníků.

Nová umělá plocha se nachází přímo u hlavního fotbalového hřiště a prostoru, kde cvičí hasiči. Vznikl tak velký sportovní areál, kde jsou ve zděné budově šatny a sociální zařízení. Obec chce ještě jednu budovu přistavět, tu by měly využívat hlavně děti.

Zahrát si budou moci i přespolní.

V obci, kde žije kolem šesti stovek obyvatel, bude sportovní areál stále k dispozici. Domácí už hřiště využívají, od nového roku 2024 si tam budou moci zasportovat i přespolní. Podle starosty se připravuje plánovací kalendář obsazenosti hřiště, kam se budou zapisovat nejen místní sportovci a kluby, ale také školy a případně další zájemci.

autor: Martina Sihelská | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio