Novoroční roláda s červeným zelím

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova

Suroviny:

400 g zadního hovězího masa
100 g slaniny
100 g klobásy
100 g kyselých okurek
200 g cibule
150 g sádla
50 g rajského protlaku
špetka mleté papriky
kapie podle potřeby
sůl, pepř



Postup:

Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme a plníme klobásou, cibulí pokrájenou na čtvrtky, slaninou, okurkami a kapií. Svineme v roládu a sepneme párátky. Opečeme na tuku a potom vložíme na cibulový základ s rajským protlakem a špetkou mleté papriky, podlijeme a dusíme do měkka. Šťávu nezahušťujeme a necedíme.


Přílohy:
dušené červené zelí a bramborové knedlíky s cibulkou, rýže

autor: posluchač