O nové byty v Chebu se zájemci neperou

O nové byty v chebské ulici K nemocnici není zájem. Z 62 nových bytů v dokončovaném domě není zatím obsazena ani polovina. V současné době má radnice uzavřeny smlouvy s 25 budoucími nájemníky. Jak řekla tisková mluvčí radnice Martina Kuželová, i přesto, že s dalšími zájemci se už jedná, radnice hledá i jiné možnosti, jak zbývající byty zaplnit. Nábor nových nájemníků měl trvat do konce srpna. Pak by mělo chebské zastupitelstvo rozhodnout co dál.

Jednou z možností, jak získat větší počet zájemců, bylo mohlo být snížení vstupní akontace. Ta je zatím 30 procent ceny bytu. To je zhruba 250 tisíc korun. A právě výše vstupní částky je pro některé zájemce neřešitelná. I přesto, že by i tito zájemci měli na pozdější vyšší splátky. Další možností by bylo ponechat část bytů jako služební byty a využívat je pro zaměstnance úřadu nebo důležitých institucí.

Dům

Podle vedení města je dokončený dům jednou z forem podpory bydlení ze strany města. A je určen pro určitou část obyvatel. Pro další město připravuje pozemky na stavbu rodinných domů. Město už však má také připraven projekt na byty pro sociálně slabší. Ten počítá s výstavbou 92 bytů v Pražské ulici. Město očekává, že na byty, které mají zůstat nájemní a mají sloužit pro lidi s nižšími příjmy, získá zároveň větší dotační podporu státu.

autor: Dana Rampáčková
Spustit audio