Ohlédnutí za festivalovou sezónou 2019 - 24. Karlovarský folklorní festival 2019

23. listopad 2019

Mezinárodní folklorní lázeň - tak s oblibou nazývají Karlovarský folklorní festival jeho příznivci. Festival, který si už dávno získal srdce diváků a milovníků folkloru nejen na Karlovarsku, letos proběhl ve dnech 3.–8. září a opět přivítal účinkující z různých koutů České republiky i ze zahraničí.

Během 24. ročníku Karlovarského folklorního festivalu 2019 se nehrálo a netančilo jen v Karlových Varech, ale folklorem ožila i další místa - Mariánské Lázně, Ostrov nebo Jáchymov. Pozvání na festival přijala celá řada účinkujících z České republiky, ale dorazily i hosté ze Slovenska, Německa, Slovinska, Ruska, Severního Kypru nebo daleké Indonésie. Hlavním organizátorem festival byl i v letošním roce karlovarský Soubor písní a tanců Dyleň.

Galaprogram v Thermalu

Vyvrcholením bohatého festivalového programu se stal jako tradičně festivalový Galaprogram, který se odehrál v sobotu 7. září v karlovarském hotelu Thermal. Zúčastněné soubory z Čech i zahraničí se na něm představily s tím nejlepším ze svého repertoáru. Téměř dvouhodinový pořad byl pestrou přehlídkou folkloru z různých koutů světa, kterou diváci ve zcela zaplněném hledišti odměňovali nadšeným potleskem.

Poslechněte si výběr ze záznamu festivalového Galaprogramu ve dvou dílech Špalíčku lidových písní!

Špalíček - Karlovarský folklorní festival 2019 – I. díl

Špalíček - Karlovarský folklorní festival 2019 – II. díl

autor: Michaela Vondráčková | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio