Páteční kulturní echo

12. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Jeden z největších jazzových festivalů v Evropě dnes hostí plzeňské náměstí Republiky. Bohemia Jazz Fest uvede v 17:30 finské uskupení Kokko Quartet, od čtvrt na osm zahraje nizozemská skupina Arifa a večer vyvrcholí koncertem Grzecha Piotrowskiho a Archipelago Quartetu - na pódiu se objeví ve 21 hodin.

V městském kulturním středisku v Habartově proběhne první koncert „Hakule" - Habartovského kulturního léta. Začátek je v 18 hodin a postupně zahrají Trio Páni kluci, Ulice a skupina Ready Kirken.

Další pozvání platí do Velkého barokního sálu zámku ve Lnářích na jižním Plzeňsku. Tam se dnes uskuteční koncert nazvaný Canto Dolce - Příběhy lásky. Zazpívá sopranistka Anna Hlavenková a mezzosopranistka Edita Adlerová, na klavír doprovází Sára Bukowski. Zvláštním hostem večera pak bude recitátor Alfréd Strejček. Zámek Lnáře - 19:00.

Letní filmové noci probíhají v amfiteátru v Plzni na Lochotíně a dnes se dostane na český film „Svatá čtveřice" z dílny scénáristy Michaela Viewegha a režiséra Jana Hřebečka. Jaké to je vyměnit si partnery - dozvíte se dnes v půl desáté.

„95 let československého letectva" - to je název nové výstavy, které je ode dneška zpřístupněna v Národopisném muzeum Plzeňska na náměstí Republiky v Plzni. Expozice vznikla ve spolupráci Západočeského muzea, Leteckého historického klubu Plzeň a Svazem letců ČR. Cílem výstavy je připomenout návštěvníkovi historii československého letectva od jeho vzniku až po současnost, instalována je stovka dobových exponátů. Přijít se podívat můžete až do 22. září denně mimo pondělí od 10 do 18 hodin.

V rámci cyklu „Česká fotografie" vystavuje své práce v chebské Galerii 4 pražská fotografka Tereza z Davle. Výstava nazvaná „Grandhotel" je tam k vidění do konce srpna.

Spustit audio

Více z pořadu