Páteční kulturní tipy

9. květen 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Houslový virtuóz Václav Hudeček vystoupí na dnešním koncertě Západočeského symfonického orchestru, který se uskuteční u příležitosti zahájení nové lázeňské sezóny v Mariánských Lázních. Zazní skladby Antonína Dvořáka, orchestr povede dirigent Martin Peschík. Zváni jste na 19:30 hodinu do mariánskolázeňského Společenského domu Casino. Slavnostní „Zahájení lázeňské sezóny" v Mariánských Lázních je rozvrženo do 3 dnů a nabízí bohatý kulturní a zábavný program.

Karlovarský symfonický orchestr připravil ve spolupráci s Hudební vysokou školou v Curichu koncert „Mistrovské dirigování", který se koná od 19:30 hodin v Lázních III v Karlových Varech. Studenti školy předvedou umění dirigování ve skladbách Schuberta, Schumanna a Mendelssohna-Bartholdyho.

Festival humoru „Komedy fest" pokračuje v Měšťanské besedě Plzni. V 19 hodin se můžete těšit na inscenaci Spolku sešlých „Commedia Dell´Arte".

Už jenom jednou můžete vidět mimořádný český film na jevišti - drama Jiřího Křižana „Je třeba zabít Sekala" má dnes derniéru v Komorním divadle v Plzni. Naposledy se tedy setkáte s Martinem Stránským a Janem Maléřem v hlavních rolíchdnes v 19 hodin.

„Velký divadelní pátek" je dnes v Západočeském divadle v Chebu. Říká se, že my Češi jsme národ improvizátorů. Platí to i pro chebské herce? Jak rychle vyřeší zadání konkrétních úkolů? Přijďte je podpořit a pobavit se v 19 hodin do studia d Západočeského divadla.

Americký dokument „Říkejte mi Kuču" můžete zhlédnout v Kinokavárně v Toužimi. Jedná se o portrét ugandského gay aktivisty Davida Katoa. Projekce, která je součástí cyklu „Promítej i ty", začne v 18 hodin.

„Poutní místa a místa zvláštní zbožnosti na severním Plzeňsku" - to je výstava, kterou můžete navštívit v kostele Zvěstování Panny Marie v Mariánské Týnici. Výstava potrvá do 15. června, otevřena je denně kromě pondělí od 9 do 18 hodin.

„Jarní dny otevřených dveří" pořádá ode dneška do neděle Zahrada Teplá. Na největší zahradnické akci v Karlovarském kraji budete v zahradnictví u tepelského kláštera vítáni vždy od 9 do 17 hodin.

Spustit audio