Plzeňský hokejový útočník Dominik Kubalík odchází do Švýcarska

16. listopad 2017

Autora 16 extraligových branek si stahuje švýcarský tým Ambri Piotta. Dominik Kubalík se aktuálně předposlednímu týmu švýcarské národní ligy upsal už v létě. Kvůli naplněné kvótě o počtu cizinců ale na západě Čech od začátku sezóny hostoval.

„Na angažmá ve Švýcarsku se těším a doufám, že Ambri pomůžu postoupit do play off, na které momentálně ztrácí dva body. V Plzni jsem prožil další skvělé období, na které budu vzpomínat a ve zbytku sezony samozřejmě budu sledovat kluky, co to půjde, a fandit jim," řekl Dominik Kubalík.

S 16 brankami z 20 zápasů vede tabulku kanonýrů o gól před dosavadním klubovým spoluhráčem Tomášem Mertlem, ale korunu pro krále střelců z minulých dvou sezon neobhájí. S extraligou se loučí také jako její druhý nejproduktivnější hráč, na Mertla ztrácí dva body.

Plzni bude Kubalík chybět

Plzeň s rizikem odchodu staronové opory, kterou získala těsně před startem sezony, počítala. „Dominik byl u nás pouze na hostování a tento moment mohl kdykoliv přijít. Děkujeme mu za vynikající výkony a pomoc v začátku letošní sezony a přejeme mu hodně štěstí ve Švýcarsku. Věřím, že jej v budoucnu opět někdy uvidíme v našem dresu," uvedl majitel, generální manažer a trenér Plzně Martin Straka.

Kubalík by mohl nastoupit za Ambri už v pátečním utkání na ledě Zugu. Vedení Ambri se podle klubového webu rozhodlo po analýze prvních dvou měsíců sezony uvolnit další prostředky do posílení a stáhlo si českého kanonýra z Plzně. Podle deníku Le Matin by měl ze zahraničních akvizic odejít americký útočník Jeff Taffe do Slovanu Bratislava do KHL.

Zájem o Kabalíka byl i v NHL

„Při podpisu tříleté smlouvy s Ambri-Piotta jsme věděli, že Dominik začátek sezony odehraje v Plzni a že ho klub může kdykoli povolat. Daří se mu, a tak Švýcaři, kteří nyní přišli o jednoho ze zahraničních hráčů, svého práva logicky využili," uvedl Kubalíkův agent Jiří Hamal z Global Management Group. O Kubalíka byl zájem v posledních týdnech i z NHL, především z Los Angeles.

Kubalík celkem v extralize nasbíral ve 188 zápasech 131 bodů za 79 branek a 52 asistencí. V reprezentaci má na kontě z 21 utkání 11 bodů za tři trefy a osm přihrávek.

autor: jik | zdroj: ČTK
Spustit audio