Policisté varují návštěvníky bazénů před zloději

Plzeňští policisté vyrazili mezi plavce ve venkovním bazénu na Slovanech. Během preventivní akce jim rozdávali letáčky varující před zloději a také voděodolné obaly na cennosti.

Mobilní telefon, doklady nebo peněženka na opuštěné dece u bazénu je pro zloděje velice lákavá kořist. Ale ještě daleko častěji se kradou kola zaparkovaná před bazény. Alespoň před tím plzeňským na Slovanech. I proto tam policisté návštěvníky na podobná rizika upozorňují.

„Podobně jako auto není trezor, to platí i tady. Všude kde je větší koncentrace lidí, tam vznikají krádeže. Proto si dávejte pozor na své věci,“ vysvětlil návštěvníci bazénu strážník policie a předal jí letáček s varováním a voděodolné pouzdro, do kterého je možné menší věci uschovat a následně se se i s ním jít beze strachu vykoupat.

Policisté vyrazili na koupaliště mezi plavce, aby je upozornili na rizika spojená s odložením peněženek, mobilů a jiných cenností. Rozdávali jim při tom voděodolné obaly na cennosti a informační letáčky

Preventivní policejní hlídky v okolí bazénu se provádějí pravidelně. Podle policisty Václava Karase se kontroluje nejen venkovní bazén, ale často i vnitřní prostor.

Pozor na své věci, upozorňují policisté

„Své věci, které mají větší cenu a jsou předmětem krádeží, by si lidé měli uschovat v uzamčených skříňkách a klíček, jež je uchycený na pásku, nosit u sebe a nikde ho neodkládat. Věci by neměli nechávat ani v autě, protože nikdy neví, kdo se na ně v tu chvíli dívá. Když už tam něco lidé nechají, nemělo by to být viditelné,“ řekl Václav Karas.

V minulosti řešili policisté především vykradené skříňky, teď jsou to spíše zaparkovaná kola před bazénem. V průměru tu zasahují dvakrát do měsíce.

autoři: jnm , jik
Spustit audio