Pondělní kulturní echo

17. červen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Na „Jazzový koncert s klasikou a poezií" jste zváni na radnici v Klatovech. Zazní skladby Smetany, Prokofjeva a dalších autorů, těšit se můžete i na jazzové improvizace na populární témata. Recitací atmosféru umocní Alfréd Strejček a jako hosté účinkují žáci Základní umělecké školy v Klatovech a Sušici. Na klatovské radnici budete vítáni v 19 hodin, vstup je volný.

Komickou operu „Zuzančino tajemství" italského skladatele Wolf - Ferrariho nastudovali posluchači oddělení zpěvu plzeňské konzervatoře. Poprvé se s ní představili minulý týden a dnes v 19 hodin a 30 minut ji uvedou ve 2. premiéře v Domě hudby v Plzni. Pokud přijdete včas, můžete se na místě seznámit také s malbami, plastikami a reliéfy Naděždy Potůčkové a Zdeňky Hranáčové, které jsou v Domě hudby vystaveny do 28. června.

„Jevištní všehochuť" - vystoupení studentů herecké školy Blanky Luňákové nabízí od 19 hodin plzeňské Divadlo Dialog.

„Nemají pokoj svévolníci" - temný cynický kriminální thriller španělského režiséra a scénáristy Enriqua Urbizua uzavře pololetní program Filmového klubu Sokolov. Odhaluje těžko proniknutelné sítě prostituce, špinavého obchodu s drogami i terorismu, které jsou celosvětovým problémem. Loni snímek získal 6 ocenění Goya a další ceny, do komerčního kina u nás však cestu nenašel. Zhlédnout ho můžete dnes od 19 hodin v sokolovském kině Alfa.

Dickensovy „Nadějné vyhlídky", které nově natočil britský režisér Mike Newell dnes promítá plánský biograf. Romantika staré Anglie na vás v kině v Plané dýchne ve 20 hodin.

Základní umělecká škola Starý Plzenec láká na koncert dětí a učitelů. Uskuteční se odpoledne od 15:30 hodin na zámku ve Spáleném Poříčí. Návštěvu koncertu můžete - po předchozí domluvě v městském Infocentru - spojit s prohlídkou výstavy prací žáků výtvarného oboru Základní umělecké školy. Ta už jen do 20. června probíhá ve spálenopoříčském špejcharu Ve Dvoře.

„Společné cesty" - to je název nové mezinárodní výstavy výtvarníků partnerských měst, která je instalována v kostele svatého Vavřince v Klatovech. Otevřeno je denně od 10 do 17 hodin s hodinovou polední pauzou, výstava potrvá do 14. července.

Spustit audio

Více z pořadu