Pondělní kulturní echo

24. červen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Máte chuť se rozesmát až k slzám? Přijďte na slavnou one man show Roba Beckera „Caveman" do Karlovarského městského divadla. V divadle v Karlových Varech začne v 19 hodin 30 minut.

Na slavnostní koncert spojený s předáváním maturitních a absolventských vysvědčení zve Konzervatoř Plzeň. Uskuteční se v plzeňském Pekle, sólově vystoupí se zpěvem Ivana Sezamová a s hrou na flétnu Barbora Haasová. Na programu jsou Gounod, Mozart a Saint-Saëns. Na koncert plzeňské konzervatoře přijďte do Pekla na 19. hodinu 30. minutu.

Žalman a spol. zahrají dnes v rámci „Letního koktejlu" v zahradě Měšťanské besedy v Plzni. Vstup do zahrady je pouze budovou Měšťanské besedy, koncert je naplánován na 19. hodinu 30. minutu.

Slavný western režiséra Sergia Leoneho „Tenkrát na západě" v restaurované digitální podobě dnes uvádí Plánský biograf. Začátek je ve 20 hodin, pokud jste starší 65 let, můžete kultovní snímek v kině v Plané zhlédnout zdarma.

V Malé galerii Nepomuk nově vystavuje obrazy a kresby plzeňský malíř Josef Černý. Jeho „Toulky českou krajinou" si tam můžete prohlédnout až do konce srpna. Nepomucká Malá galerie má otevřeno každý všední den od 9 do 17 hodin, o víkendech a svátcích od 9 do 15 hodin.

Pouze jediný den a to dnes bude veřejnosti přístupná výstava klauzurních prací studentů plzeňské Soukromé střední uměleckoprůmyslové školy Zámeček. Možnost zhlédnout všechny závěrečné výtvarné práce studentů 1. až 3. ročníků z 2. pololetí dnes máte v obou školních budovách - na Zámečku v Radčicích i v ateliérech v Křimicích - a to od 9 do 15 hodin. Vstup je zdarma.

Odpolední experimentování s fyzikou nachystalo pro talentované děti ode dneška do středy centrum Techmania v Plzni. Na programu jsou interakce s fyzikálními exponáty, hry s logikou nebo tvorba problémových úloh. Smyslem neformálně vzdělávacích aktivit je rozvíjet talent žáků základních a středních škol a jejich zájem o přírodovědné obory. Fyzikou běžného dne Techmania děti osloví 24. - 26. června vždy od 8 do 16 hodin.

Jak se vám líbil nedávno skončený festival „Kontejnery k světu" v Plzni? Co chválíte, co byste pozměnili a co udělali úplně jinak? Přijďte do povědět organizátorům na dnešní veřejnou besedu od 18 hodin v plzeňském Anděl Music Baru. Dozvíte se tam mimo jiné, jak festival vznikal, na jaká úskalí pořadatelé naráželi i jakou měl návštěvnost.

Spustit audio

Více z pořadu