Pondělní kulturní tipy

9. červen 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Benefiční koncert ve prospěch Dětského domova v Trnové se dnes uskuteční v Měšťanské besedě v Plzni. Už počtvrté ho pořádá Petr Beneš se svou kapelou Jeepers Creepers, mezi hosty letošního ročníku patří zpěvačka Katka Jarolímová. Zazní písně Armstronga, Ellingtona a dalších ikon jazzové scény, které okoření šansony Raye Charlesse. Vstupné je dobrovolné. Na koncert nazvaný „Jazz & Swing Night pro dětský úsměv IV" zamiřte do zahrady plzeňské Měšťanské besedy na 19. hodinu.

Klub Paderewski v Karlových Varech ožije jazzem. Do lázeňské metropole po čase přijíždí slavný americký jazzový kytarista Tony Ackerman. Na scéně Husovka mu bude předkapelou jazz-bluesová partička The Bladderstones ze Slaného. Začátek je v 19:30.

„Učitelský koncert Základní umělecké školy" se dnes koná v Domažlicích. Zváni jste do refektáře kláštera augustiniánů na 19. hodinu.

Komedii Elaine Murphyové „Tři holky jako květ" přiváží do Karlových Varů pražské divadlo Na Fidlovačce. Láska, sex, narození, smrt a lekce salsy v podání Elišky Balzerové, Ivy Pazderkové a Marie Doležalové vás čekají v Karlovarském městském divadle od 19:30.

Filmový klub Sokolov dnes promítá nizozemský snímek „Loft". Remake úspěšného belgického filmu je dílem holandské režisérky Antoinette Beumerové. Pět ženatých kamarádů se rozhodne společně obývat podkrovní byt, kam si mohou vodit milenky. Všechno se zhatí, když je v podkroví nalezeno tělo zavražděné mladé ženy. Svižnou detektivku s vtipnými dialogy můžete zhlédnout od 19 hodin v sokolovském kině Alfa.

Na kontroverzní snímek „Nymfomanka I." láká festival „HRA.KU.LÉTO". Dánský režisér Lars von Trier natočil divoký a poetický příběh erotické cesty ženy od jejího narození až do věku 50 let vyprávěný z pohledu hlavní hrdinky, nymfomanky Joe. Projekce je naplánována od 21:30 na Plovárně Hradiště v Plzni.

Výstava „Češi a Němci ve 20. století ve stínu dvou totalitních režimů" je do konce tohoto týdne k vidění v Muzeu Českého lesa v Tachově. Expozice zahrnuje dobové předměty, obrazy, fotografie, uniformy a další typické reálie.

V kostele svatých Petra a Pavla v Plané můžete vždy od pátku do neděle navštívit výstavu obrazů „Putování časem" tachovské výtvarnice Iriny Slámové. Najdete ji tam do 13. července, přístupná je v uvedených dnech vždy od 15 do 17 hodin.

Pokračuje multižánrový festival „Kulturní ozdravení Mariánských Lázní". Po celý měsíc, až do 6. července, se můžete těšit na divadlo, film, hudbu a workshopy na různých místech Mariánských Lázní. Podrobný program najdete na stránkách pořádajícího občanského sdružení Švihák.

Na zajímavou expozici zveme cestující, kteří procházejí výpravní budovu železniční stanice Cheb. Do 20. června tu vystavuje Regionální stavební sdružení Karlovy Vary realizované stavby a projekty 14. ročníku přehlídky a soutěže "Stavby Karlovarského kraje". Na 44 panelech se zájemci seznámí s 27 stavbami a 6 projekty.

Spustit audio