Pondělní kulturní tipy

21. červenec 2014

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Koncert klasické hudby má dnes mimo jiné na programu mezinárodní hudební festival Mariánskolázeňská nokturna. Uskuteční se od 20 hodin v Hudební síni domu Chopin v Mariánských Lázních. Účinkovat bude Klavírní kvartet Indigo.

Historické kočárky a další holčičí hračky z let 1860 až 1960 vás okouzlí v Muzeu Lamberská stezka v Žihobcích. Exponáty zapůjčila ze své soukromé sbírky Alena Balýová z Kutné Hory. Výstava potrvá do konce července, žihobecké muzeum má otevřeno každý všední den od 9 do 17, o víkendech od 10 do 16 hodin.

Muzeum Karlovy Vary zve na výstavu Olbram Zoubek SOCHY. Jeden z nejvýznamnějších českých sochařů současnosti vybral a osobně instaloval třicet svých soch vytvořených v letech 1982 - 2010.

Za příběhy švihovských pohlednic se můžete vydat na vodní Hrad Švihov. Za více než sto let, které pohlednice dokumentují, se na Švihově mnohé změnilo i mnohé zůstalo. Zajímavostí je i odhalování příběhů, které do pohlednic vložili jejich dávní pisatelé. Jsou smutné i veselé, vždy však opravdové a psané srdcem.

Výstavu Hračky, loutky, divadélka najdete do konce tohoto týdne na Staré radnici v Ostrově. Ručně vyrobené exponáty se budou líbit nejen vašim dětem.

Spustit audio