Pražský řízek

Vaříte s ČRo Plzeň , Vaří Mirka Kuntzmannová

Tento řízek je jemný a výborný. Není co dodat. Snad jen to, že tento recept pochází z měšťanské kuchyně, a nikoliv jen z Prahy. Místo telecí kýty lze s úspěchem použít i krůtí nebo kuřecí prsa.

Suroviny na čtyři porce:

4 plátky z telecí kýty po cca 150 g

4 míchaná vejce

100 g šunky

2 lžíce másla

1 lžíce oleje

sůl

Postup:

Na pánvi rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Maso jemně naklepeme, osolíme a pozvolna z obou stran plátky masa opečeme. Na zbytku másla připravíme řídká míchaná vejce, kterými obložíme opečené maso.

Před podáváním posypeme pokrm najemno nakrájenou šunkou.

Doručená příloha: bramborová kaše, kompoty, zelenina

Příprava jídla podle tohoto receptu vá potrvá 30 minut.

autor: Mirka Kuntzmannová | zdroj: Český rozhlas Plzeň