Pražský řízek
Tento řízek je jemný a výborný. Není co dodat. Snad jen to, že tento recept pochází z měšťanské kuchyně, a nikoliv jen z Prahy. Místo telecí kýty lze s úspěchem použít i krůtí nebo kuřecí prsa.
Suroviny na čtyři porce:
4 plátky z telecí kýty po cca 150 g
4 míchaná vejce
100 g šunky
2 lžíce másla
1 lžíce oleje
sůl
Postup:
Na pánvi rozehřejeme olej a 1 lžíci másla. Maso jemně naklepeme, osolíme a pozvolna z obou stran plátky masa opečeme. Na zbytku másla připravíme řídká míchaná vejce, kterými obložíme opečené maso.
Před podáváním posypeme pokrm najemno nakrájenou šunkou.
Doručená příloha: bramborová kaše, kompoty, zelenina
Příprava jídla podle tohoto receptu vá potrvá 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.