Přichystejte skleníky na první výsevy
Skleníky a pařníky připravujeme na první výsevy se zahradnicí Věrou Kastlovou ze Zahradního centra v Plzni na Roudné. Proti plísním, houbám a škůdcům je můžeme ošetřit sirnou svící, česnekovou dýmovnicí nebo dusíkatým vápnem.
Nechcete čekat v pořadníku v zimě na kontrolu plynového kotle, karmy nebo kamen Nechte si je zkontrolovat a seřídit už teď. Můžete předejít zbytečným závadám a také ušetřit za plyn a zajistit svou bezpečnost. Radí Petr Bulín z Opramonu v Líních u Plzně.
Hovězí maso připravovujeme a nakládáme s Martinem Havlíkem, šéfkuchařem Gourmet clubu Bezejmenná a také učitelem odborných předmětů na Hotelové škole v Plzni na Borech. Křehkost mu může zajistit tenderizér.
S Pavlem Člupkem, konstruktérem gramofonů a milovníkem analogové techniky se zaměřujeme na gramofony a jejich přenosky.
Jak topit a jak ušetřit? Radí Tomáš Sysel z Institutu zdravého bydlení. Probíráme zimní temperování, které může ochránit naše stavby a také ušetřit za následné topení.
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.