Šneci z listového těsta

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle pana Rudy.

Suroviny:

  • 1 balíček listového těsta
  • kečup (podle chuti může být i pálivý)
  • 3 stroužky česneku
  • 150 g nastrouhané nivy nebo balkánského sýru
  • 150 g plátků šunky, anglické slaniny nebo šunkového salámu
  • kmín na posypání
  • 1 vejce na potření
  • hladká mouka na posypání válu

Postup:

Těsto rozdělíme na dvě části. Každou část rozválíme na plát silný asi 3-4 mm, který potřeme kečupem rozmíchaným s rozmělněným česnekem. Na kečup položíme plátky sýru, na sýr plátky šunky a na šunku rozdrobíme nivu nebo balkánský sýr. Nesolíme a nepepříme, oba sýry jsou již slané a okořeněné.

Oba pláty opatrně stočíme do rolád a zabalíme do potravinářské fólie. Necháme je v ledničce krátce ztuhnout.

Poté rolády vybalíme, potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme ostrým nožem na kolečka o tloušťce asi 1–2 cm.

Plech vyložíme pečícím papírem, rozložíme na něj kolečka, která podle chuti ještě můžeme posypat kmínem a vložíme je do vyhřáté trouby.

Pečeme dozlatova při teplotě 180 °C přibližně 20 minut.

autor: posluchač