Středeční kulturní echo

10. červenec 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Letní filmové noci v lochotínském amfiteátru pokračují dalším promítáním. Dnes po půl desáté to bude hudební film „Nazareth - Nekonečný rockový mejdan".

Na Dumasovy Tři mušketýry se můžete vydat na plzeňské náměstí Republiky. V režii Viléma Dubničky uvidíte Viktora Limra, Petra Konáše, Jana Teplého a speciálního hosta - Jana Přeučila. Začátek dnešního představení je v půl deváté.

Pokud chcete spojit návštěvu výstavy s pobytem na čerstvém vzduchu, pak doporučujeme expozici „Mladí ilustrátoři dětem". Ta probíhá až do konce července ve Štruncových sadech v Plzni u soutoku Radbuzy a Mže a pořádá ji Město Plzeň ve spolupráci s Ústavem umění a designu Západočeské univerzity.

Ve vstupní hale Českého rozhlasu Plzeň vystavuje od tohoto týdne své obrazy plzeňská malířka a pedagožka Alice Kopečková. Expozice je přístupná denně od 8 do 18 hodin.

Až do neděle ještě můžete v jáchymovské Královské mincovně vidět výstavu Tajemné podzemí Krušnohoří.

A putovní výstava „Stavba roku Plzeňského kraje 2012" se přesunula do Mariánské Týnice. Do konce července se můžete přijít podívat do Muzea a galerie severního Plzeňska a blíže se tam seznámit se všemi 33 stavbami přihlášenými do veřejné soutěže „Stavba roku Plzeňského kraje".

Spustit audio

Více z pořadu