Středeční kulturní echo

28. srpen 2013

Aktuální přehled kulturních a společenských tipů z Plzeňského a Karlovarského kraje.

Slavné operní a operetní melodie zazní na "Letním galakoncertu" Západočeského symfonického orchestru na hlavní kolonádě v Mariánských Lázních. Vystoupí sopranistka Liana Sass a tenorista Martin Vlček, orchestr povede dirigent Martin Peschík - dnes od 19:30 na mariánskolázeňské hlavní kolonádě.

"Frank Sinatra v Karlových Varech" - to je titul dnešního swingového koncertu v Karlovarském městském divadle. Sinatrovy písně zazpívá Jan Smigmator, kterého doprovodí Karlovarský Repre Band. Dále účinkují Vocal Band Q, Petra Brabencová a Veronika Savincová. Do Karlovarského městského divadla zamiřte na 19:30.

"Záměna - aneb kde jsi včera byl a s kým?" - moudrá a laskavá komedie Jiřího Justa o mužích a ženách vás spolehlivě pobaví v Městském divadle v Mariánských Lázních. Je to hra s ryze českým humorem, kde i nevěra je páchána přísně po česku. A kde se definitivně potvrdí, že zatímco například ženu německou, italskou či mongolskou lze lehce obelstít, českou ženu, ženu živitelku nelze. V režii Ladislava Smočka "Záměnu" provedou Mario Kubec, Hana Čížková, Světlana Nálepková nebo Jitka Asterová a Martin Sochor - v 19:30 v mariánskolázeňském divadle.

"Klatovy našich prababiček aneb secese v každodenním životě našich předků" - to je jedna z výstav, které jsou k vidění ve Vlastivědném muzeu doktora Hostaše v Klatovech. Dnes jste tam zváni na komentovanou prohlídku s kurátorkou výstavy Janou Skarlantovou a to od 17:15. Secesi můžete v klatovském muzeu obdivovat do 15. září.

V Malé galerii Nepomuk vystavuje obrazy a kresby plzeňský malíř Josef Černý. Jeho „Toulky českou krajinou" tam najdete už jen do konce srpna. Nepomucká Malá galerie má otevřeno každý všední den od 9 do 17, o víkendech od 9 do 15 hodin.

Parodie na horory "Scary Movie 5" dnes večer ovládne amfiteátr v Plzni na Lochotíně. Pod zatím posledním dílem série "Scary Movie" je podepsán režisér Malcolm D. Lee, promítá se od 20:45.

Spustit audio

Více z pořadu