Sváteční vepřová krkovička

Sváteční vepřová krkovička
recept z Hobby magazínu
Suroviny:
4 velké plátky krkovičky (min. po 20 dkg)

Marináda:

zhruba 5 lžic oleje
1 lžíce sojové omáčky
1 lžíce plnotučné hořčice, labužníci použijí francouzskou
1 lžíce kečupu, labužníci použijí ostrý
1 lžíce vegetky
1 až dvě lžíce solamylu
1 lžička soli
1 lžička mleté nepálivé papriky
1 vrchovatá lžička kari koření
pepř
vodka
Postup:
Suroviny v misce pečlivě rozmícháme, přidáme zhruba půl decilitru vodky - čisté - bez příchutě, znovu promícháme a v takto vzniklé marinádě naložíme naklepanou krkovičku.
Necháte marinovat alespoň 24 hodin nejlépe v ledničce a čas od času je dobré maso otočit.
Možnosti pečení - gril (při grilování potíráme marinádou), nepříznivé počasí - pánev.
.
autor: Jiří Šobr