Telecí játra s jablky
podle Romana Kareše ze Švejk restaurantu U Pětatřicátníků v Plzni.
Suroviny na 4 porce:
600 g telecích jater
2 cibule
4 jablka
150 ml suchého bílého vína
200 g másla
50 g cukru
sůl a pepř
Postup:
Jablka zbavíme jádřinců a nakrájíme na osminky.
V kastrolu necháme na másle zkaramelizovat cukr a zalijeme vínem. Do této směsi přidáme jablka a vaříme tak dlouho, dokud nejsou i jablka zkaramelizovaná.
Játra osolíme a opepříme a společně s nakrájenou cibulkou opečeme do růžova. Když jsou játra hotová, vyjmeme je a cibulku doděláme dozlatova.
Poté můžeme podávat. Na talíř dáme jablka, játra a posypeme smaženou cibulkou.
Jako příloha se nejlépe hodí rozpečená bageta nebo čerstvé bílé pečivo.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka