Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Festival na ulici a během něj plzeňští filharmonici na náměstí

19. srpen 2021

V Plzni začíná Festival na ulici, který potrvá devět dní. Těšit se můžete na desítky koncertů. Opravdová lahůdka je připravena na nedělní večer. Na náměstí Republiky zahraje Plzeňská filharmonie. Vyberte si i z další bohaté víkendové nabídky.

Festival na ulici

Plzeňské ulice opět oživí tradiční Festival na ulici, který se loňským ročníkem vrátil ke kořenům své téměř třicetileté tradice a přivítal na čtyřech scénách ve třech žánrových blocích více než stovku kapel především z Plzně a okolí.

Čtěte také

Stejný model čeká návštěvníky také letos, navíc loňskou čtveřici hudebních scén náměstí Republiky, U Branky, Proluka a Zach's Pub rozšíří letos Riversound stage, která slibuje spoustu netradičních, a to nejen hudebních zážitků a kapely v rámci afterparty nabídne Anděl Music Bar. Festival bude rozdělen do tří žánrových bloků Rock a beat(20.–22. 8.), Crossover/alternative(23.–25. 8.) a Folk, country a trampská hudba(26.–27. 8.). Kompletní program a více info najdete na webu festivalnaulici.cz. Vstup je zdarma.

Otevřené letiště ve Staňkově

Den otevřeného letiště ve Staňkově se koná v sobotu 21. srpna. Letos bude k vidění ukázka záchranářského vrtulníku, který předvede ukázku vyproštění a záchranu zraněné osoby. Během celého dne bude probíhat parašutistická soutěž "Chodský čakan" v přesnosti přistání parašutistů. Dále je přislíbena letová ukázka zemědělského letounu Z-37 Čmelák.
V prostorách aeroklubu bude prezentace letecko-modelářských klubů a děti si mohou sestavit vlastní létající model. Také proběhnou oblíbené vyhlídkové lety po okolí Staňkova nebo bude možnost vyzkoušet si a svést se v akrobatickém letadle.

Svaté neřesti v Kralovicích

Dokáže tajemný muž pomoci lidem s jejich neřestmi? Zbaví je jejich závislostí a zlozvyků? Nebo se s tím vším musíme poprat sami a na pomoc nám pak přijde síla největší? Tato báječná letní komedie nám dává naději, že to s námi není zas tak špatné. K životu přeci stačí trochu peněz, smích a láska. Divadelní komedie Svaté neřesti se hraje v pátek 20. srpna od 19 hodin v Letním kině Kralovice. V hlavní roli se představí Bořek Slezáček.

Folk-country festival pro zámek Čečovice

Zveme vás na 13. ročník Folk-country festivalu pro zámek Čečovice, který se koná 21.-22.8.2021. Na nádvoří zámku Čečovice se letos můžete těšit na kapely COP, ISARA či Pilsen Voice. Zahrají také kapely Terrakota, THE ORIGIN, Frýda & Company. a v neposlední řadě také kapely St. JOHNNY a HOP A ŠAVANI.

Folk&country festival pro zámek Čečovice

V neděli nás již tradičně čeká divadelní představení. Letos po letech opět divadelní soubor ze Staňkova s hrou Jára Cimrmana České nebe. V zámecké sýpce bude po celý víkend probíhat výstava obrazů Ivy Hüttnerové se sobotní vernisáži s autorkou. Veškerý výtěžek z akce bude použit na záchranu zámku Čečovice. Letos konkrétně na rekonstrukci první reprezentativní místnosti východního křídla.

Výstava panenek

V sobotu a v neděli 21. a 22. srpna se v Sokolovně v Rokycanech uskuteční Víkend s panenkami. K vidění budou historické i retro panenky, kočárky, hračky, medvídci, nábytek a další nezbytné vybavení. Na příchozí čeká rovněž bohatá tombola, upomínkové předměty a je možné, že si také odnesete svoji první panenku do sbírky.

Víkend s panenkami Rokycany 2021

Fungovat zde bude i panenková poradna, ve které budete moci zjistit informace o donesené panence nebo třeba o její opravě. V sobotu je otevřeno od 10 do 18 hodin, v neděli od 10 do 15 hodin.

Cyrano na Kozlu

Nestárnoucí příběh Cyrano z Bergeracu se odehraje v neděli 22. srpna na nádvoří zámku Kozel. Romantická klasika o bohémovi, jehož velký nos velkého ducha značí, ožívá v podání nezávislé divadelní společnosti INDIGO company. Příběh o lásce, statečnosti, snech, životech, lidech slibuje zážitek, který navíc umocňuje skvělé herecké obsazení. Na jevišti se totiž potká hned několik držitelů Ceny Thálie – mj. představitel titulní postavy Daniel Bambas. Začátek představení je 20 hodin.

Hollywood s Plzeňskou filharmonií

Festival na ulici poprvé rozšiřuje žánry a zve na podium dosud největší hudební těleso. V programu nazvaném Hollywood s Plzeňskou filharmonií zazní v neděli 22. srpna od 20 hodin na náměstí Republiky nejslavnější filmové melodie z Pána prstenů, Star Wars, Harryho Pottera a podobně. Jako sólistka vystoupí s Plzeňskou filharmonií zpěvačka Andrea Holá, kterou znají diváci především z úspěšného účinkování v oblíbených muzikálech např. Mýdlový princ, Antoinetta, královna Francie nebo Trhák, Mefisto nebo Sestra v akci.  V roce 2014 se zúčastnila druhého ročníku soutěže Hlas Česko Slovenska a v soutěži skončila čtvrtá. Ke spolupráci ji pozval osobně šéfdirigent Plzeňské filharmonie Chuhei Iwasaki, pod jehož taktovkou celý koncert proběhne. Před Plzeňskou filharmonií vystoupí na náměstí Republiky od 18:30 hod Alena Kozáková a Petr Vrobel.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio