Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Juniorfest, festival Kolem světa, narozeniny Techmanie

Tento víkend můžete vyrazit na některou z projekcí Juniorfestu nebo cestovatelského festivalu Kolem světa. Podívejte se i na další naše tipy a pozvánky.

Výstava autorských šperků Jitky Nekolové

Přijďte se podívat do 30. listopadu 2023. Výstavu najdete v hale budovy Českého rozhlasu Plzeň na náměstí Míru.

Ples hendikepovaných

Klatovský kulturní dům bude v pátek 3. listopadu hostí 8. Ples hendikepovaných. Společenská událost tradičně během jednoho večera propojuje svět hendikepovaných a zdravých lidí. Ples hendikepovaných začne v pátek v 19 hodin. Vstupenky už jsou v předprodeji a budou i na místě s tím, že lidé s průkazem ZTP/P mají vstup zdarma včetně jednoho doprovodu. Výtěžek ze vstupného půjde přímo na podporu sportovního florbalového klubu vozíčkářů SK Indians Plzeň.

Výlov rybníka Regent

Rybáři budou lovit rybník Regent u Chodové Plané 3. listopadu. Akce je určena pro širokou veřejnost. Těšit se můžete na prodej živých či uzených ryb a lahodné rybí občerstvení.

Rybník Regent je jedním z nejznámějších západočeských rybníků. První napuštění se konalo v roce 1479 a jeho zakladateli byli tepelský opat Zikmund a páni Christoph a Heinrich Landvistové z Rebersreutu. Nejvíce je v rybníce kaprů, hojně jsou zastoupeni líni a tolstolobici s amury. Dále se v rybníce vyskytují candáti, štiky a sumci, z nich největší vylovený v roce 2011 měřil 130 cm a vážil 27 kg.

Juniorfest

Mezinárodní filmový festival pro děti a mladé publikum JUNIORFEST zve od 3. do 8. listopadu nejen do kin. V Plzni, Domažlicích, Dobřanech, Přešticích, Klatovech a v Horšovském Týně organizátoři připravili atraktivní program pro děti a mladé publikum, ale zváni jsou všichni příznivci filmu. Soutěžní snímky jsou rozděleny do tří soutěžních kategorií. Z každé sekce vybere mezinárodní odborná porota z šesti přihlášených filmů ten nejlepší.

Čtěte také

Ke 100. výročí Walta Disneyho se v sobotu odpoledne v Dobřanech můžou návštěvníci těšit na Odpoledne s Waltem Disneyem. V několika městech na vás bude čekat Den s Českou televizí. V Přešticích se návštěvníci budou moci potkat se Zdeňkem Troškou a to zdaleka není všechno.

Cestovatelský festival Kolem světa

V sobotu 4. listopadu se bude od 13 hodin na velkém plátně Kina Beseda cestovat kolem světa. Cestovatelský festival se stejným názvem už tradičně vezme diváky na místa, kam se většina z nás dostane jen prstem na mapě. Tentokrát se na celkem šesti projekcích a přednáškách podívají třeba do Pákistánu, Patagonie, Angoly, Papuy Nové Guineje a nebo až na Velikonoční ostrov. Podávat se bude cizokrajné jídlo a chybět nebudou ani tradiční výrobky z cest.

Folklorní dětské odpoledne

Folklorní odpoledne

Do kulturního domu v Mrákově jste v sobotu 4. listopadu zváni na koncerty Dětského souboru Mráček, Dětského souboru z Postřekova a Chasnické a Študácké muziky s tanečníky při ZUŠ J. Jindřicha Domažlice. Začátek je ve 14 hodin.

Zažij Francii

V rámci 30. ročníku festivalu francouzské kultury Bonjour Plzeň jste v sobotu 4. listopadu zváni na cirkusovou site-specific procházku industriálními prostory DEPO2015. Začátek procházky je v 17 hodin v kavárně Ústředna DEPO2015. Už od 16 hodin najdete v tržnici stánky s francouzskými produkty v tržnici, v 17 hodin začne představení TUTOcirk a v 19 hodin vystoupí kapela FESTNOZ42. Vstup je zdarma a kapacita není omezena.

Narozeniny Techmania Science Center

Techmania slaví v sobotu 4. listopadu 15. narozeniny. Můžete se těšit na vědecké show, rej vědců a mnoho další chytré zábavy a projekcí v 3D Planetáriu. Tématem narozenin je fosfor jako 15. prvek periodické tabulky prvků.

Kolinecké tvořeníčko

Kolinecké tvořeníčko

V sobotu 4. listopadu jste zváni do kulturního sálu v Kolinci na prodejní výstavu handmade výrobků s tvořivými dílničkami pro děti i dospělé. Od 10 do 17 hodin vás čekají tradiční i netradiční techniky, spoustu nápadů a zábavy. Vstupné je dobrovolné.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.