Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Valentýnský běh, stará řemesla nebo Metallica tribute

10. únor 2022

Tento víkend můžete běžet pro dobrou věc, vyrobit si valentýnský dárek nebo si naživo poslechnout největší hity americké skupiny Metallica.

Pokud se vydáte do Kolovče na Domažlicku a vaše kroky budou směřovat do místního Muzea techniky a řemesel, tak se vám naskytne pohled na skutečně velké množství exponátů. V muzeu je připomenuto 67 řemeslných dílen a živností.

Otázky Tondy Procházky

Oblíbenou rozhlasovou talk show tentokrát natáčíme v Lidovém domě Blovice v pátek 11. února 2022 od 18 hodin. Hosty herce a režiséra Antonína Procházky budou operetní a muzikálová zpěvačka Pavla Břínková a herec Lukáš Pavlásek.

Otázky Tondy Procházky v Blovicích

Hokej

Tipsport extraliga pokračuje v pátek 11. února 43. kolem. Utkání HC Škoda Plzeň - PSG Berani Zlín začíná na plzeňském zimním stadionu v 17:30.

Valentýnské tvoření

Centrum služeb pro turisty pod hradem Radyní zve na Valentýnské tvoření. V sobotu 12. února 2022 si můžete od 13 do 16 hodin vyrobit valentýnské ozdoby, dekorace a dárky. Pomůcky a materiál dostanete na místě.

Běžte pro Pomocné tlapky

V sobotu 12. února 2022 se koná v Plzni Valentýnský běh. Na trase čekají na účastníky valentýnské úkoly. Trasu je možné jít i běžet, hlavní je se zvednout z gauče a přispět na dobrou věc. Vítáni budete v Borském parku, start je v 15 hodin. Trasa měří 2,5 km, můžete ji absolvovat vícekrát. Výtěžek ze startovného Valentýnského běhu poputuje na podporu činnosti organizace Pomocné tlapky.

Hity od skupiny Metallica

Metallica S&M Tribute

METALLICA S&M TRIBUTE SHOW se symfonickým orchestrem rozezní halu Lokomotiva v Plzni na Slovanech v sobotu 12. února 2022. Show si získala uznání a mnoho kladných ohlasů od hudebních kritiků i skalních rockových fanoušků. Uslyšíte, jak je možné spojit heavy metal se symfonickým orchestrem a vdechnout nový život klasickým hitům jako Nothing Else Matters, Enter Sandman nebo Master of Puppets.

Postřekovský bál

Tradiční bál pořádaný Národopisným souborem Postřekov se koná v sobotu 12. února 2022 od 20 hodin v obecním sále. Zahraje dechová hudba POSTŘEKOVANKA. Základ kapely tvoří muzikanti Domažličanky, která ukončila svoji činnost. Od půlnoci pak bude hrát pop-rocková skupina DOZVUK.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související