Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Veletrhy Moderní dům a byt & Žena a život, jarmark na Kozlu a nasvícený zámek v Trpístech

20. říjen 2022

Tento víkend můžete v hale Lokomotivy navštívit veletrh bydlení a životního stylu, pro děti je připravená strašidelná stezka a mimořádně bude přístupný zámek v Trpístech. Podívejte se i na další naše tipy a pozvánky.

Moderní dům a byt & Žena a život

Vytápění, zateplení, rekonstrukce i výstavby se představí na 15. ročníku stavebního veletrhu MODERNÍ DŮM A BYT v Plzni. Zejména pro ženy je pak připraven veletrh ŽENA A DOMOV. Návštěvnice čeká přehlídka kosmetiky, oděvů, bot, šperků, zdravého životního stylu a všeho, co vykouzlí útulný domov. Veletrhy se konají v hale Lokomotivy v Plzni na Slovanech od pátku do neděle 21. – 23. října. Otevírací doba: pátek a sobota 9 – 18, neděle 9 - 17 hodin.

Podzimní jarmark na Kozlu

Čekají vás řemeslníci i prodejci občerstvení. Nakoupíte tu milé drobnosti, šperky, textilní výrobky, keramiku a další. Těšit se můžete i na desítky stánků se skvělým jídlem a pitím. Na své si přijdou i děti, pro něž budou připraveny dobové atrakce a tvořivé dílničky. Vstup na jarmark je zdarma, akce se koná po oba dny v sobotu a v neděli 22. a 23. října od 10 do 17 hodin.

Bubu stezka

V sobotu 22. října můžete od 17:30 do 20:30 projít stezku plnou strašidel v parku pod bazénem v Plzni na Slovanech. Zažijte halloween trošku jinak a vydejte se za kouzelnými bytostmi a veselými příšerkami. Vstupné je dobrovolné.

ILLUMINATE! Multimediální noc na zámku Trpísty

V pěti evropských zemích se koná unikátní La Nuit des Châteaux (Noc zámků), která rozzáří přes sto objektů. Vůbec poprvé se do této události zapojuje také Česká republika, a to zámek v Trpístech. Barokní památka bude zpřístupněna v sobotu 22. října od 18 do 22 hodin. Unikátní světelná show oživí nejen zámecký park, ale i interiéry. Návštěvníci se mohou těšit také na projekci historických fotografií Trpíst a zajímavých míst v okolí. Děti budou mít připravenou výtvarnou dílnu, kde si vyrobí svoji malou světelnou instalaci. V malém zámeckém butiku budou k zakoupení také speciální tašky, které svítí ve tmě.

Pavel Šporcl: Pocta mistrům II

Houslista Pavel Šporcl vystoupí za doprovodu Severočeské filharmonie Teplice – orchestru se světovým renomé a téměř dvěstěletou tradicí. Dirigovat bude Jiří Rožeň, o kterém zahraniční média referují jako o vycházející hvězdě dirigentského nebe. Zváni jste do velkého sálu Měšťanské besedy v Plzni v neděli 23. října od 19 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Související