Tvarohové křupinky
podle paní Jany ze Smilova.
Suroviny:
- 1 měkký tvaroh
- 1 kostka másla
- 25 dkg hladké mouky
- špetka soli
- zavařenina
Postup:
Z tvarohu, másla, mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme 3 mm vysoký plát a rádýlkem nakrájíme čtverce 6x6 cm. Na každý čtverec dáme tuhou zavařeninu, uděláme uzlíky nebo šátečky a dobře přitiskneme. Naskládáme na plech na pečící papír a pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.