Tvarohové křupinky

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Jany ze Smilova.

Suroviny:

  • 1 měkký tvaroh
  • 1 kostka másla
  • 25 dkg hladké mouky
  • špetka soli
  • zavařenina

Postup:

Z tvarohu, másla, mouky a špetky soli vypracujeme těsto. Na pomoučeném vále vyválíme 3 mm vysoký plát a rádýlkem nakrájíme čtverce 6x6 cm. Na každý čtverec dáme tuhou zavařeninu, uděláme uzlíky nebo šátečky a dobře přitiskneme. Naskládáme na plech na pečící papír a pečeme v dobře vyhřáté troubě do růžova.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.