V Plzni vyroste justiční areál

7. leden 2009
Tento pořad

Do konce příštího roku bude v Plzni dokončen nový moderní areál pro pět složek justice. V komplexu blízko Chodského náměstí, v němž zatím sídlí Okresní soud Plzeň-sever a Plzeň-jih, přibudou prostory pro okresní státní zastupitelství Plzeň-sever a Plzeň-jih a pro Probační a mediační službu. S investičním záměrem za zhruba 100 milionů korun počítá ministerstvo spravedlnosti. Ještě letos se začne stavět. Další podrobnosti zjišťovala Martina Klímová.

Na podzim byl otevřen justiční areál, který zastřešil dva okresní soudy, v další fázi rekonstrukce bude vytvořen ucelený komplex pěti justičních prvoinstančních orgánů. soustředění složek do jednoho areálu usnadní práci všech složek justice, ale také uspoří ročně statisíce korun, jež se platí za komerční nájmy. Zajištěn bude současně větší komfort pro občany.

V areálu vzniknou kromě zázemí pro pět justičních složek také technické prostory pro Okresní soud Plzeň-sever, spisovny pro Okresní soud Plzeň-jih, garáže, skladové prostory pro zabavené věci včetně dražebního sálu. Zázemí získá justiční služba.

autor: mkl
Spustit audio