V Plzni začne tradiční festival Živá ulice

5. červenec 2016

Multižánrový festival Živá ulice už tradičně začne divadelním blokem Za dveřmi je… divadlo. Pátý ročník Živé ulice odstartuje v DEPO2015 a následně se přesune do Mlýnské strouhy. Těšit se můžete na pouliční divadlo, klaunérii, akrobacii i pohádky pro děti.

Chybět nebudou ani koncerty a DJ sety pod širým nebem. Jako každý rok je vstup na veškerý program Živé ulice zdarma.

V neděli 10. července odstartuje Živá ulice site specific představením v DEPO2015. Představení Summit_2.0 vzniká spojením sedmi umělců z Teatr Ósmego Dnia a sedmi lokálních umělců, kteří projdou workshopy členů tohoto proslulého souboru, často přezdívaného Rolling Stones polského divadla. Kromě tohoto unikátního představení se můžete také těšit na další umělce.

Do Mlýnské strouhy přijedou nejlepší čeští performeři i zahraniční umělci

„V Mlýnské strouze uvidíte novinky souborů, které znáte z loňských let. Přijede například žonglérské duo Bratři v tricku nebo vtipní Squadra Sua. Ti v plzeňské premiéře představí novou pouliční klaunérii Happy Hour. Chybět nebude ani mezinárodní soubor Divadlo Continuo, který sídlí v jihočeských Malovicích. Kromě známých tváří se můžete těšit i na nové soubory,“ zve na program dramaturgyně Michaela Holbíková. České interprety doplní ještě Cink Cink Cirk, novocirkusová pětičlenná formace.

Za dveřmi… je divadlo navštíví také umělci ze zahraničí. V Mlýnské strouze se představí například Matteo Galbusera, italský klaun, který několik let působil v Cirque du Soleil. Kromě něj přijede také česko-italské akrobatické duo Circo Frico.

Mlýnská strouha ožije nejen divadlem, ale také hudbou. Už tradičně se i během prvního bloku otevře Inspiral Garden, tedy hudební klub pod širým nebem.

„V červenci zůstane Inspiral Garden nablízku divadlu a nebude se z Mlýnské strouhy přesouvat do Šafaříkových sadů. I tak se můžete těšit na koncerty, Djs a příjemnou atmosféru,“ říká Matěj Halaš, dramaturg Živé ulice.

V Inspiral Garden zahrají kromě DJů také čtyři kapely. Z Plzně se zde představí The Osels a The Dixie Hot Licks. Ze spojených států přijede The New Division, které doplní Kanaďan Ryder.

Vstup na všechny akce v rámci festivalu Živá ulice jsou zdarma.

Teatr Osmégo Dnia
autor: iko
Spustit audio