V Přešticích vystavují panenky a medvídky

9. červenec 2023

Dům historie Přešticka v Přešticích zve na výstavu Správná dvojka – medvídek a panenka. Výstava zaplnila hračkami ze soukromé sbírky Boženy Rambalové polovinu přízemí.

Podívat se můžete na panenky a medvídky od 20. let minulého století až do současnosti. Děti si zde mohou s rodiči zahrát na prodavače a kupující v kupeckém krámu, vyrobit medvídkům čepičku, přišít knoflík nebo malovat. Zajímavá je i výstava obrazů Příroda a portréty Jana Říhy z Domažlicka, kterou najdete v podkroví Domu historie Přešticka.

Pojedete na dovolenou a máte domácí bazén? Jak se o něj postarat, aby v něm po příjezdu z dovolené nebyla zelená, zkažená voda? Radí Martin Zikula, bazénový technik výrobce bazénů v Plzni na Lochotíně.

Zaplatili jste si zájezd u cestovní kanceláře? Jak reklamovat její nekvalitní služby? Pokoje situované jinam, nefunkční klimatizaci, špínu, parazity, špatné jídlo nebo delší vzdálenost na pláž, než kancelář slíbila? Na tyto otázky  odpovídá JUDr. Václav Havlík ze Sdružení na obranu spotřebitelů v Plzni.

Tropická vedra v současných dnech zatěžují nejenom lidi, ale i zahrady. Kdy zalévat, jakou vodou, jak si usnadnit práci s hnojením? Kdy a jak používat přípravky na boj proti škůdcům se dozvíte od plzeňského zahradníka Přemysla Písaře.

autor: Jiří Šobr | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio