Vepřová kotleta s křenovou pažitkou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

Recept podle paní Hanky z Chebu

Suroviny na 4 porce:

600g vepřových kotlet
sůl
pepř
kari koření
50g oleje
worcester
50ml vody
40g hořčice
2 lžíce strouhaného křenu
2 lžíce sekané pažitky

Postup:

Nasekané kotlety na okrajích nařízneme, naklepeme a osolíme. Po jedné straně opepříme, po druhé poprášíme kari kořením a na horkém oleji opečeme z obou stran.
Před dopečením zastříkneme worcesterem a troškou vody a dopečeme.
Na talíři pokapeme výpekem, potřeme hořčicí a posypeme křenem promíchaným s pažitkou.

Příloha:
Opečený brambor, krokety, rýže.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.