Vepřová kýta „Ježibaba“
podle paní Oliny
Suroviny:
600g vepřové kýty
200g brokolice
150g žampionů
grilovací koření
sůl
olej
několik plátků tvrdého sýra
Postup:
Kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, mírně osolíme a posypeme grilovacím
kořením. Na rozehřátém oleji nebo na grilu opékáme, až je maso měkké. Brokolici rozebereme na růžičky a chvíli podusíme v páře.
Opečené plátky masa klademe na pekáč, posypeme plátky žampionů, poklademe
růžičkami brokolice a plátky sýra. Zapečeme v troubě.
Přílohy: vařený brambor
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.