Zajímá vás nová stavba na území bývalého DK Inwest? Přijďte o ní diskutovat

7. listopad 2019 08:20

V Plzni vznikne nová městská čtvrť. Podle územní studie schválené městem její výstavbu připravuje developer Ameside mezi ulicemi Americká a Sirková a Denisovým nábřežím. V těchto místech zůstala po zbouraném domu kultury Inwest nevyužitá plocha. Její část několik let slouží jako parkoviště. O připravovaném projektu nové čtvrti můžou dnes lidé diskutovat přímo se zástupci investora a architekty.

„Nová multifunkční čtvrť bude bezprostředně navazovat na historické jádro města Plzně. V lokalitě budou vybudovány byty, obchody, kanceláře, hotel a také prostory pro zábavu a volný čas,“ říká manažer projektu Tomáš Jícha.

Čtěte také

Už několik dní si lidé můžou novou podobu zmiňovaného území prohlédnout i na vizualizacích, studiích nebo modelech, které jsou vystavené v bývalém obchodním domě Prior. Výstava je k vidění ještě dnes a v pátek. „Postavili jsme ji tak, aby byla názorná, aby si lidé dokázali udělat představu, jak to bude vypadat. To území je poměrně složité. Jsou tam nové ulice, výškové posuny a podobně,“ popisuje Tomáš Jícha.

Nová čtvrť ovlivní život ve městě. Investor chce znát názory občanů

Pro ty, kteří chtějí vědět více podrobností, potřebují se zeptat a hodlají o projektu diskutovat, je připraveno dnešní odpoledne s investorem i architekty. Zájemci mohou přijít do druhého patra bývalého obchodního domu Prior. Vchod je z Americké ulice a diskuse začne v 15 hodin. „Reakce veřejnosti je pro nás velice důležitá. Ten projekt je na exponovaném místě a veřejné objekty, které zde budou, ovlivní život celého města. Takže se všemi podněty budeme určitě zabývat a co bude možné, rádi zapracujeme,“ slibuje manažer.

Nejčastější připomínky od veřejnosti jsou teď podle něj, aby už se začalo stavět. „Ten proces má nějaký vývoj, musíme splnit všechny podmínky a bude to ještě chviličku trvat. Prosím tedy o trpělivost, pracujeme na tom skutečně intenzivně,“ dodává Tomáš Jícha. V tuto chvíli se připravuje projekt pro posouzení vlivu na životní prostředí, tzv. EIU. Příští rok se bude žádat o územní rozhodnutí. Když všechno půjde dobře, v roce 2022 se začne stavět.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio