Žákům 25. ZŠ v Plzni zpříjemnili první školní den koně z útulku z Miřkova, přijeli poděkovat za to, že pro ně ve škole sbírají tvrdé pečivo

4. září 2012

Hodně netradičně začal školní rok na 25. základní škole v Plzni ve Chválenické ulici. Přímo před školní budovou mohli školáci pohladit a nakrmit živé koně. Hřebce Bena a klisnu Lindu žáci dobře znají, jsou z útulku pro opuštěné a týrané koně v Miřkově, kam děti pravidelně posílají staré pečivo.

Pomáhat slabým a potřebným patří mezi jeden z výchovných prvků na plzeňské 25. základní škole v Plzni. Děti už tři roky sbírají staré pečivo a suchý chleba pro týrané a opuštěné koně v Miřkově u Horšovského Týna a občas přidají další pamlsky - mrkev nebo jablka. Pro pytle koňských dobrot si z Miřkova přijíždějí do Chválenické ulice každých 14 dnů. Koníci tak přišli dětem s počátkem školního roku poděkovat.

Jen do 25. plzeňské školy nastoupilo včera 833 žáků - z toho 145 prvňáků v šesti třídách. Největší novinkou školy ve Chválenické ulici je školní klub pro žáky druhého stupně, který vznikl z atomového krytu.

Před 25. ZŠ v Plzni vítali děti do školy koně

Zatímco dříve sem běhali školáci při branném cvičení v plynových maskách, teď tu budou aktivně trávit volný čas nebo si hrát. Žáci se tu mohou věnovat stolnímu fotbalu nebo tenisu, kulečníku, hraní na kytaru, mohou poslouchat hudbu, podívat se na film. Je tu samozřejmě připojení k internetu i prostor, kde je možné posedět třeba u čaje s kamarády.

Přestavbu atomového krytu schválil odbor civilní ochrany plzeňského magistrátu. Stavební práce trvaly dva měsíce a přišly na půldruhého milionu korun. Další peníze stálo vybavení a zařízení klubu.


Zvětšit mapu
autor: lum
Spustit audio