Zámecké kuřátko
podle paní Aleny z Chodova
Suroviny na 4-5 porcí:
1 středně velké kuře
2 rohlíky
6dkg másla
5dkg mandlí
1 vejce
mléko
sůl, pepř, olej
Postup:
Necháme změknout máslo, které rozetřeme se solí a žloutkem. Rohlíky
nakrájíme na plátky, namočíme v mléce a vymačkáme. Mandle spaříme, oloupeme
a najemno je pokrájíme na plátečky. Přidáme je k rohlíkům, opepříme a do
nádivky pak přidáme sníh z bílku. Touto nádivkou naplníme osolené kuře a
otvor zašijeme.
Nadité kuře dáme do pekáčku, podlijeme troškou oleje a vodou, upečeme do
měkka (cca 40 minut). Během pečení podléváme výpekem.
Příloha: rýže nebo brambory, ledový salát nebo kyselé okurky.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.