Zapečená rýže s rybou a uzeným sýrem

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Josefa Jaroše, šéfkuchaře z Lázeňského domu v Konstantinových Lázních


Suroviny:

700g rybího filé
80g másla
400g vařené rýže
300g rajčat
2 cibule
200g uzeného sýra
rybí koření
sůl

Postup:

Rybu nakrájíme na malé kousky, posypeme rybím kořením a osolíme. Polovinu uvařené rýže vložíme do ohnivzdorné misky vymaštěné máslem. Na rýži rozložíme kousky ryby, dále cibuli a rajčata rozkrájená na plátky. Nahoru dáme zbytek rýže, poklademe kousky másla a zapékáme 40 minut při teplotě 160°C. Téměř před koncem posypeme povrch uzeným sýrem a zapečeme ještě 2-3 minuty.


Přílohy: salát rajčatový , okurkový

autor: šéfkuchař