Zdravá domácí zmrzlina
podle paní Lenky Rojíkové.
Suroviny:
ovoce (borůvky, jahody, maliny…)
obilným sirup nebo sladký obilný nápoj
Postup:
Právě dozrávající drobné ovoce dáme zmrazit do mrazáku. Potom ho dáme do mixéru, osladíme obilným sirupem nebo přirozeně sladkým obilným nápojem a rozmixujeme. Podáváme v misce nebo oplatkovém kornoutu bez cukru.
Pšeničný či rýžový sirup a také rýžový nebo jáhlový nápoj koupíme běžně ve zdravé výživě.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.