Zelníky z jáhel
Zelníky z jáhel recept podle Josefa Jaroše z lázeňského domu v Konstantinových Lázních Suroviny: 150g kysaného zelí 150g rostlinného másla 300g vařených jáhel 300g tmavé žitné mouky mletý kmín sůl sezam 1 vejce Postup: Zelí pokrájíme na menší kousky a společně s dalšími surovinami smícháme v těsto, které vyválíme. Pomocí válečku těsto přeneseme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, nožem (rádýlkem) rozkrájíme na stejné čtverce, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme dokřupava.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.