Zelníky z jáhel
Zelníky z jáhel recept podle Josefa Jaroše z lázeňského domu v Konstantinových Lázních Suroviny: 150g kysaného zelí 150g rostlinného másla 300g vařených jáhel 300g tmavé žitné mouky mletý kmín sůl sezam 1 vejce Postup: Zelí pokrájíme na menší kousky a společně s dalšími surovinami smícháme v těsto, které vyválíme. Pomocí válečku těsto přeneseme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, nožem (rádýlkem) rozkrájíme na stejné čtverce, potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamem. Pečeme dokřupava.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.