Bábovka nebo řezy z cukety
podle paní Marie z Plzně.
Suroviny:
400 g oloupané a nastrouhané cukety (1/2 se nastrouhá na nudličky a 1/2 najemno)
350 g polohrubé mouky
1 prášek do pečiva
5-7 lžic oleje
200 g cukru krystal
3 vejce (oddělit bílky)
2 lžičky citronové kůry a šťávu z citronu
3 lžíce kakaa
Postup:
Ušleháme sníh ze 3 bílků a z polovičky cukru.
Žloutky ušleháme se zbylým cukrem a olejem a přidáme k bílkům. Po částech vmícháme nastrouhanou cuketu a mouku promíchanou s práškem.
Přidáme citronovou kůru a šťávu, část těsta odebereme do mističky a obarvíme kakaem.
Vymastíme plech nebo bábovkovou formu, vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto do nádoby (pekáče) a pečeme 45 min. Špejlí ověřujeme, je-li upečeno.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka