Boží milosti

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Miloslavy z Chodova.

Suroviny:

  • 25 dkg hladké mouky
  • 25 dkg tvarohu
  • 1 heru
  • ½ prášku do pečiva

Postup:

Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme ho 1-2 hodiny odpočinout v lednici. Rádýlkem vykrájíme různé tvary, dáme na plech na pečící papír a pečeme při teplotě 180 – 190°C asi 10 – 15 minut. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.

autor: posluchač

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.