Boží milosti
podle paní Miloslavy z Chodova.
Suroviny:
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg tvarohu
- 1 heru
- ½ prášku do pečiva
Postup:
Ze surovin vypracujeme hladké těsto a necháme ho 1-2 hodiny odpočinout v lednici. Rádýlkem vykrájíme různé tvary, dáme na plech na pečící papír a pečeme při teplotě 180 – 190°C asi 10 – 15 minut. Ještě teplé obalíme v moučkovém cukru.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.