Celerovo-mrkvová pomazánka s česnekem
podle lektorky vaření Heleny Jůzové
Ingredience
- 1 vanička nízkotučného tvarohu
- 1 kelímek kysané smetany light
- 1 střední mrkev
- 1/2 menšího celeru
- citrónová šťáva
- bylinková sůl
- 1 stroužek česneku
Očištěnou mrkev a celer nastrouháme najemno, zakapeme citrónem a můžeme přidat i trochu olivového oleje. Potom přidáme rozetřený česnek, tvaroh, smetanu a nakonec ochutíme bylinkovou solí. Zamícháme a je hotovo.
Podáváme na suchárcích, celozrnné bagetě apod. Můžeme dozdobit pórkem.
.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka