Gruzínská játra
podle paní Anny z Krásné u Aše.
Suroviny:
- ½ kg drůbežích jater
- 1 střední cibuli
- 1 pórek – bílou část
- 2 stroužky česneku
- pepř
- sůl
- 1 šlehačka
- 2 vejce
- olej
Postup:
Játra očistíme a nakrájíme na proužky. Cibuli nakrájíme na měsíčky, pórek na kolečka. Česnek utřeme, nebo prolisujeme. Na pánev dáme olej, na kterém osmahneme játra, přidáme cibuli, pórek a česnek, zamícháme a podusíme. Dáme na pekáč, smícháme šlehačku s vejci, osolíme, opepříme a nalijeme na játra. Dáme do trouby vyhřáté na 180°C a zapečeme.
Příloha: brambory, rýže, zeleninový salát
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.