Havajské steaky s ovocnou jehlou

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle Mirky Kuntzmannové.

Suroviny:

8 plátků krůtích nebo kuřecích prsou po cca 100 g
4 plátky čerstvého nebo kompotovaného ananasu
4 plátky z pomeranče - kolečka
olej na smažení

Suroviny na marinádu:

1 lžíce olivového oleje
1 lžička chilli
1 lžička mletého pepře
1 lžíce worcesterské omáčky
sůl

Suroviny na ovocnou jehlu:

1 plátek čerstvého nebo kompotovaného ananasu
100 hroznového vína
100 sušených švestek
50 ml brandy
1 lžíce másla

Postup:

Sušené švestky opláchneme a dobře okapané dáme do mísy. Zalijeme je brandy a necháme je nabobtnat.

Maso lehce naklepeme a přelijeme marinádou, připravenou smícháním všech uvedených surovin. V chladničce necháme nejméně jednu hodinu proležet.

V pánvi rozehřejeme olej a z obou stran v něm dozlatova opečeme marinované maso. V jiné nádobě na másle krátce podusíme plátky ananasu a pomeranče. Mezi dva opečené plátky masa vložíme podušený plátek pomeranče, navrch položíme podušený ananas.

Vše propíchneme jehlou, na kterou jsme střídavě napíchali bobule hroznového vína, kousky ananasu a marinované švestky. Smícháme výpek z masa, šťávu z podušeného ovoce a zbytek marinády ze švestek, prohřejeme a polijeme tím jednotlivé porce.

Příloha: dušená rýže

Celková doba přípravy cca 30 minut (bez doby potřebné k marinování)