Hermelín v bramborovém těstíčku
podle paní Jitky ze Sokolova
Suroviny:
- 1 hermelín
- sekaná petrželka
- olej na smažení
Suroviny na těstíčko:
- 2 brambory
- 2 stroužky česneku
- mletý černý pepř
- 1 vejce
- sůl
- 2 lžíce hladké mouky
Postup:
Hermelín rozkrojíme podélně na dvě kolečka. Zelenou petrželku nasekáme.
Do nastrouhaných brambor přidáme vejce, mouku a utřený česnek se solí a pepřem. Těstíčko promícháme.
Na pánvi rozpálíme olej, na kterém naběračkou z těsta vytvoříme dvě placičky. Na ně položíme kolečka hermelínu a každou placičku přelijeme bramborovým těstíčkem.
Hermelín smažíme z obou stran do zlatova, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.