Hovězí steak s mandlemi

Vaří Mirka Kuntzmannová , Vaříte s ČRo Plzeň

podle paní Aleny z Chodova u Karlových Varů

Suroviny pro 2 osoby:


400 g hovězí svíčkové
sůl, pepř, muškátový oříšek
2 lžíce oleje
70 g pražených mandlových lupínků
2 lžíce másla
2 kolečka ananasu
2 lžíce brusinkového kompotu


Postup:


Hovězí maso omyjeme, osušíme a rozkrojíme na dva stejně velké steaky, které po obou stranách rukou naklepeme, osolíme a posypeme muškátovým oříškem. Steaky opékáme na rozehřátém oleji z každé strany po dobu 5 – 6 minut. Poté je vyjmeme, opepříme a posypeme opraženými mandlovými lupínky a necháme odpočinout.
Do výpeku přidáme máslo, vložíme do něj kolečka ananasu a krátce prohřejeme. Přendáme na talíře a do jejich středu vložíme brusinkový kompot, přidáme steaky apřelijeme zbylým výpekem.


Přílohy: opečené brambory, bramborová kaše

autor: posluchač